Canalblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Hennayvette
Publicité
Hennayvette
Archives
Articles récents
Newsletter
Catégories

Vlasové práškové farby

    • Množstvo použitej rastlinnej farby závisí od dĺžky a hustoty vlasov. Na krátke a polodlhé vlasy je potrebných približne 50 g, na dlhé a veľmi dlhé vlasy približne 100 g i viac.
  • Nasypte rastlinnú farbu do nekovovej misky a zmiešajte ju s horúcou vodou. Vodu môžte nahradiť, alebo zmiešať s rôznymi bylinkovými čajmi, kvetinovými vodami, kvalitným octom, ovocnými, alebo zeleninovými šťavami atď.
  • Vymiešanú rastlinnú farbu nechajte odstáť v teple prikrytú plastovou fóliou. Pri použití medeného, medenočerveného, červeného, mahagónového a bordového odtieňa nechajte rastlinnú farbu odstáť podľa požadovaného odtieňa, na získanie intenzívnejšieho medeného odtieňa približne 1 hodinu a na získanie intenzívnejšieho červeného odtieňa približne 12 hodín. Pri použití blond, gaštanového, hnedého a čierneho odtieňa nenechávajte hennovú zmes odstáť.
  • Na zvýšenie hydratačného a regeneračného účinku pridajte do rastlinnej farby vlasový kondicionér, vlasovú masku, alebo vlasovú kúru. Do rastlinného zábalu môžte pridávať aj vlasové oleje, vlasové maslá, vlasové rastlinné zábaly, éterické oleje, biely jogurt, med, žĺtko atď. Vymiešaná rastlinná farba by mala mať konzistenciu podobnú hustejšiemu jogurtu (nesmie byť ani príliš riedka ani príliš hustá).
  • Pred nanesením rastlinnej farby si naneste pleťový krém na tvár, krk a uši a na ruky použite plastové rukavice, aby ste zabránili prípadnému zafarbeniu pokožky.Rastlinnú farbu nanášajte rukami na umyté vlhké vlasy dôkladným vmasírovaním postupne od korienkov až po končeky vlasov. Po nanesení rastlinnej farby si vlasy prekryte plastovou fóliou a uterákom, alebo čiapkou. Rastlinnú farbu nechajte na vlasoch pôsobiť 3 – 12 hodín.
  • Po dobe pôsobenia rastlinnej farby si vlasy opláchnite len čistou vodou bez použitia vlasového šampónu! Po opláchnutí farby môžte použiť aj vlasový kondicionér, vlasovú masku, alebo vlasovú kúru.
Publicité
Publicité
Publicité